Heirstraat 197, 3630 Maasmechelen
Maand – dond 8:00 – 17:30 | Vrijd 8:00 – 12:00
info@activum-boekhouders.be

De horeca en zijn restaurant- kassa

In afwachting van de invoering van de “zwarte doos” in de horeca (nieuw kassasysteem), in de loop van 2013, zijn er momenteel nog heel wat zelfstandige horecazaken die zich bedienen van een kassa die zogezegd “manipuleerbaar” is. Is dit een ramp? Neen, niet zolang er niet wordt gemanipuleerd.

Als je in een restaurant gebruik maakt van een kassasysteem met dubbele rol, dan moet je ook een dubbele rol steken hebben. Het gaat niet op om tegen de controleur te zeggen dat het papier op was, moest hij zich ter controle aanmelden.

Onthoud ook dat, naast de kassa, ook steeds je dagontvangstenboek / kasboek dag op dag ingevuld wordt. Hierin staan dan ook de overeenkomstige kassagegevens vermeld van uw horecazaak.
Het niet dagdagelijks invullen van deze boeken kan, bij controle, aanleiding geven tot het verwerpen van de boekhouding. Dit met alle gevolgen van dien.

Ook dient de restaurateur nog steeds btw-bonnetjes uit te schrijven indien er wordt gegeten ter plaatse.